Búcsúzunk Udvari Tiborné Ildikótól

Búcsúzunk Udvari Tiborné Ildikótól, egyesületünk tagjától, akinek Temetése 2017. július 14.-én pénteken 13.00 órakor lesz az Új köztemető (X. Budapest, Kozma u. 8-10.) 53-as szóró parcellájában.

Életünk találkozások és búcsúzások egymásba fonódása. 

Fájó szívvel közöljük, hogy a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete tagja Udvari Tiborné Ildikó 2017. május 19.-én hosszú betegség után lelkét visszaadta teremtőjének.

Ha valaki megszólítja a másikat, pusztán formaságból a „kedves” jelzőt teszi a megszólított neve elé. Ildikó azonban ezért a minősítésért meg is dolgozott élete során. „Kedves” ember nemcsak az, aki kedvesen bánik barátaival, hanem talán az is, akinek „van kedve”… De mihez is? Hát, talán magához az Élethez. Ildikót ilyen embernek ismertük. Olyannak, aki sosem szomorkodik, és azt sem hagyja, hogy más szomorkodjon. Aki az élete minden másodpercét közösségi emberként élte, és aki ebből a közösségi létezésből nyerte az energiát ahhoz, hogy helyt álljon a hétköznapok küzdelmeiben. Sokan gondoljuk azt, hogy szeretett itt lenni velünk, mert az erőt, amit a szerettei és a barátai közelségéből nyert, hatványozottan adta vissza egész környezetének. Az intézetben az évek során a szobája ajtaja mindig nyitva volt azok előtt a fiatalok előtt, akik valamilyen problémával küszködtek. Gyakran még este tízkor is bekopogtak. Sokaknak segített abban, hogy meg tudjanak állni a lezüllés lejtőjén és meg találják életük értelmét. Akik okosak voltak azokat bíztatta, hogy tanuljanak. A gyengéknek ambíciót adott, hogy képesek a feladatokra. Az általa működtetett Kerek Élet Alapítványt lelkesen igazgatta.

Egy tevékenységekben gazdag, beteljesedett élet zárult le 2017. május 19.-én. A veszteség a miénk, a családé és barátoké, kollégáké, akik szerettük Őt.

Kedves Ildikó!

Te már tudod, hogy „a szeretet soha meg nem szűnik. A prófétálások véget érnek, a nyelvek megszűnnek, a tudomány elenyészik. Mert töredékes a megismerésünk… amikor pedig eljön majd a tökéletes, a töredékes véget fog érni. Most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, mint ahogy én is ismert vagyok.”

Mi ebben az el nem múló szeretetben megköszönjük a Teremtő Istennek, hogy miénk voltál, férjedé, családodé, barátaidé, egyesületi társaidé.

 Megköszönjük, hogy Isten jóságából: gondtalan kapcsolatod volt a világhoz, és annak  dolgaihoz. Hogy Isten szeretetéből akkor is tudtál élni, amikor életed elviselhetetlen volt.

„A jó harcot megharcoltad a pályát végigfutottad, hitedet megtartottad. Most készen vár az igaz élet koronája, melyet azon a napon megad neked az Úr, az igazságos bíró, de nemcsak neked, hanem mindazoknak, akik várják eljövetelét.” (2 Tim, 4, 7-8)

Ildikó, viszontlátásra!

Temetése 2017. július 14.-én 13.00 órakor lesz az Új köztemető (X.Budapest, Kozma u. 8-10.) 53-as szóró parcellájában.