Teljes értékű metrót! – figyelemfelhívó akció!

 

TELJES ÉRTÉKŰ METRÓT!

Figyelemfelhívó akció!

Együttműködésre, részvételre hívunk minden érintett, az üggyel szimpatizáló szervezetet.

Figyelemfelhívó akciót szervezünk, mellyel azt szeretnénk elérni, hogy a 3-as metró felújításánál minden megálló akadálymentes legyen, a megújult tömegközlekedési útvonalat a babakocsisok, idősek és sérült emberek egyaránt tudják használni. Mert ha ez most nem valósul meg, a helyzet legalább 30-40 évig változatlan marad.
Teljes értékű metrót, a teljes értékű élethez!

FONTOS! Akciónk civil szerveződésű, az érdekérvényesítés, az esélyegyenlőség elérése a célja, semmilyen politikai jelleggel nem bír! Nem uszít, nem problémát generál, „csupán” felmutat és megoldást kér!

A figyelemfelhívó akció 2017. november 20-án, hétfőn 15-17 óra között zajlik.

Az AKCIÓ leírása:
Terveink szerint nagyobb létszámú babakocsis és sérült ember gyűlik össze a Kőbánya-Kispest metróvégállomásnál (bár ez a megálló akadálymentesített, ekkora létszám lifttel való lejutása maga is egy figyelemfelhívó akció), majd együtt metrózunk át a Ferenciek tere metrómegállóig. Ahonnan semmilyen irányba, sem másik metróhoz, sem a felszínre nem tudunk feljutni. Cél: láthatóvá tenni, hogy vannak mozgásukban akadályozottak a metróban, de jelenleg esélytelen a gördülékeny közlekedésük. 
Találkozó: 15.00 órakor a Kőbánya-Kispest (KÖKI) metrómegálló.
Érkezés: Ferenciek tere metrómegálló.

A figyelemfelhívó akcióhoz eddig csatlakozott szervezetek: Rehab Critical Mass Mozgalom, Nem Adom Fel Alapítvány, Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, Magyar Rett Szindróma Alapítvány, Angelmann Alapítvány, Suhanj! Alapítvány, Down Alapítvány, Ébredések Alapítvány, Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, Kézenfogva Alapítvány, Motiváció Alapítvány…
A TOVÁBBI CIVIL SZERVEZETEK CSATLAKOZÁSA FOLYAMATOS!